Vesti
WRIR's CMJ New World Top Ten PDF Štampa El. pošta
nedelja, 08 decembar 2013 00:00

WRIR's CMJ New World Top Ten

Na listi WRIR CMJ New World Top Ten charts Kal je na 3.mestu !!!

GLOBAL A GO-GO: Charts December 8, 2013

 
World Music Central PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 02 decembar 2013 00:00

World Music Central

Jedan od najvažnijih svetskih muzičkih sajtova, poznat kao World Music Central.org, je uključio grupu Kal u izbor za najbolji svetki muzički album godine. Glasajte na adresi:

http://worldmusiccentral.org/2013/12/02/best-world-music-album-of-2013-readers-poll/

 
KAL in UK PDF Štampa El. pošta
utorak, 29 oktobar 2013 00:00

MANCHESTER UNIVERSITY 6th November

Panel discussion - Room SU14 Martin Harris Centre, University of Manchester, Bridgeford Street, Manchester, M13 9PL.  
Phone: 0161 275 8951 

6th November
Concert - Manchester Academy 3, located in the Manchester University Students Union, Oxford Rd, Manchester, Greater Manchester M13 9PL. 
Phone: 0161 275 2929

Googlemap directions from Manchester hotel – Manchester Academy/University venue: http://goo.gl/maps/MxziA

7th November, LONDON 
Passing Clouds, 1 Richmond Road, Dalston, London, E8 4AA. 
Phone: 020 7241 4889. 


 
Grupa KAL u pohodu na Evropu! PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 31 januar 2013 00:00

U četvrtak, 31. januara, saznali smo uzbudljive vesti! Kompozicija Dragana Ristića, frontmena grupe Kal, "Usne kadifa" našla se među 15 kompozicija koje će se ove godine takmičiti na Beosongu, nacionalnom takmičenju za predstavnika na Eurosongu. Naime, od čak 171 kompozicije, koliko je bilo u konkurenciji, pesma koja slavi ljubav i život, lagano krči svoj put do slušalaca širom Evrope.

Posle nekoliko godina pauze festival se ponovo vratio u Srbiju, a grupa Kal će svojom pesmom na dobro poznat način doprineti pravoj festivalskoj atmosferi. Najbolji ciganski bend istočno od Pariza, kako ih je nazvao Dejvid Altir, kritičar čuvenog "Tajmsa", donosi kompoziciju koja govori o ljubavi.

Tekst pesme potpisuje naša proslavljena književnica Dušica Milanović, kojoj je, kako priznaje, pisanje teksta bio sladak izazov jer ju je sama melodija odmah asocirala na suptilnu umetnost zavođenja. Ovom prilikom grupa Kal ima podršku mlade i talentovane Vanje Prokopljević čiji se vokal savršeno uklopio u melodiju

Fanove grupe Kal očekuje prijatno muzičko iznenađenje, a retki koji nisu upoznati sa muzikom ovog urbanog romskog benda, bez sumnje će uživati u njihovom nastupu na Beosongu.

 
Stop trgovini robljem PDF Štampa El. pošta
nedelja, 20 novembar 2011 00:00

U Beogradu je 20. novembra 2011. godine održana premijera predstave “Život pored puta” u izvođenju Romskog forum teatra. Premijeri je prisustvovalo preko 500 gledalaca iz velikog broja beogradskih romskih naselja. Ova predstava je razvijena na osnovu projekta Romskog kulturnog centra iz Beograda i podržana od strane Zajednickog programa za borbu protiv trgovine ljudima UNHCR, IOM i UNODC, kao jedna od kreativnih kampanja za prevenciju trgovine ljudima. Pored Beograda, predstava je izvedena i u romskim naseljima u Subotici, Trsteniku i Zrenjaninu.

Predstava se izvodi na romskom i srpskom jeziku, a u predstavi se koristi angazovana muzika grupe KAL protiv trgovine decom i ljudima koja je izdata i  na posebnom muzičkom CD-u kao deo ove preventivne kampanje. 

Opširnije...
 
“Kal“ premijerno na MTV PDF Štampa El. pošta
ponedeljak, 12 septembar 2011 00:00

Izvor: Večernje novosti

U UTORAK, tačno u podne, na kanalu regionalnog MTV, premijerno će biti prikazan video-spot „Da li znaš ko sam ja“ grupe „Kal“, povodom početka istoimene kampanje za afirmaciju Roma. Spot promoviše toleranciju i prikazuje istorijski put Roma od Indije do Srbije, poručuje Dragan Ristić, vođa „Kala“, jednog od najuspešnijih bendova iz Srbije, priznatog u okvirima „vorld mjuzik“ žanra, koji u svojoj muzici kombinuje moderne zvuke bluza, roka i hip-hopa.


 


Strana 1 od 2
Kal--1 Kal--2 Kal--1